מיקרוספרוציטוזיס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/01/2001 | 22:18 | מאת: רחלי

רב תודות לך שהארת את עיינינו בנושא לא ידוע זה . נשמח לקבל שם של רופא מומחה בהמתולוגיה ילדים שיכול לתת לנו חוות דעת נוספת לגבי מצבו של בנינו . האם מצב זה יכול להשפיע על גדילתו? מהם הטיפולים או התופעות שאנו צריכים לשים-לב בעתיד. האם ידוע לך על רפואה אלטרנטיבית שיכולה לעזור במצב שכזה . ושוב תודה על עזרתך. רחלי ומיקי.

13/01/2001 | 23:16 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב מסיבות ברורות אינני יכול להמליץ על רופא ספציפי. דרך אגב, האם כבר ידוע לכם במה מדובר ? האם זו ספרוציטוזיס משפחתית ? היכן נעשה הבירור ? אשמח אם תוכלו לעדכן. אם מדובר בספוציטוזיס משפחתית, הרי שיתכן שפרט למעקב ומתן חומצה פולית לא יהיה צורך במאומה. מצבים שונים כמו מחלת חום / מחלה זיהומית עלולים לגרום "משבר המוליטי" - הגברה של קצה ההמוליזה. אלה מצבים שמחייבים מעקב אחר רמת ההמוגלובין והבילירובין בדם. עלולה להופיע צהבת במצב כזה. עלול להיות מצב שקצב ההריסה של הכדוריות החולות (המוליזה) יהיה גדול מדי או שהטחול יגדל בצורה שתגרום להפרעות נוספות ויהיה צורך לעבור כריתת טחול. כריתת הטחול אינה מתקנת את הפגם הגורם למחלה אך מונעת את הרס הכדוריות האדומות. ניתן כיום לבצע כריתת טחול בלפרוסקופיה מבלי לפתוח את הבטן. אם מדובר בהמוליזה אימונית (המצריכה טיפול או לא מצריכה טיפול, תלוי בקצב ההמוליזה) זה יכול להיות משהו חולף. לא מכיר טיפולים אלטרנטיביים שיכולים לסייע במקרים אלה.

מנהל פורום המטולוגיה