בירור לפני הריון - קרישיות יתר -הסטורייה משפחתית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/10/2020 | 15:49 | מאת: תמר לוט

שלום דוקטור, ערכתי בירור לפני הריון וטיפולי פוריות לנושא הקרישיות לאור רקע משפחתי . 1. אבי נפטר מדום לב בגיל 60 2. אמו של אבי נפטרה משב"צ מוחי בגיל 39 . 3. אחי לקה בהתקף לב בגיל 36 . 4. אחותי עבר לידה שקטה בחודש 7 . נמצא אצלי בבדיקות הדם : LAC SCT SCREEN = 1.26 LAC SCT CONFIRM= 1.09 ANTI CARDIOLIPIN IgM = 1.7 A.B2 GLYCOPROTEI IgM = 3.4 האם לדעתך כדאי ליטול קלקסן ? כיצד המוטולוג קובע לגבי המינון ? מה משמעות הבדיקה ? האם נכון לבצע את הבדיקות המורחבות ? תמר

החלטה על נטילת קלקסאן דורשת הכרות מעמיקה עם המטופלת וקשה להמליץ דרך המחשב. הבדיקות שהצגת קשורות לבירור שקרישיות יתר מסוג apla, מצב שאינו תורשתי, והן נראות על פניו תקינות.

מנהל פורום המטולוגיה