יש לי גרד, LDH ו-uric acid תקינים, האם זה יכול להיות לימפומה?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/10/2020 | 22:57 | מאת: אינה

שלום, אני בת 28, בריאה בד"כ. מזה שבועיים יש לי גרד שלפעמים הוא מוקל ולפעמים מומחר. בד"כ מוחמר בלילה, ללא פריחה נפיחות או אודם, מפושט בכל הגוף.לפי הרופא עור אין סיבה עורית לגרד. בגלל שדאגתי מאוד ביקשתי מהרופא בירור ללימפומה (הרי גרד יכול להיות סימן). צל"ח פוענח כתקין, ס"ד עשיתי כיממה לאחר קבלת סטרואידים (הרופא חשב שזה יכול לעזור בהפחתת הגרד אבל לצערי לא כ"כ עזר) והייתה עם לויקוציטוזיס קל 13k, נויטרופיליה קלה ומונוציטוזיס מאוד קל (0.9, כאשר התקין הוא עד 0.8). כימיה תקינה, כולל LDH ו-Uric acid תקינים. לציין שמבחינה קלינית הרופא לא מצא בלוטות לימפה מוגדלות, אין לי ירידה במשקל, הזעות לילה או חום לאחרונה. לציין, אובחנתי עם anxiety disorder ולאחרונה אני עוברת מצוקה נפשית קשה שלפעמים נראה לי שאולי זו היא הסיבה. אני מאוד מפחדת שיש לי לימפומה, אני לא ישנה בלילה מרוב פחד, לא מתפקדת ולא יודעת מה עליי לעשות. האם לדעתך הסיבה לגרד שיש לי היא לימפומה?

לעיתים לימפומה אינה משפיעה על בדיקות הדם. כמו כן גרד אינו מצביע בהכרח על נוכחות ליצפומה. במידה ויש חשד גבוה ללימפומה ניתן לבצע ct על מנת לוודא שאין הגדלה של בלוטות.

מנהל פורום המטולוגיה