ערך קרישתיות והורמונים חליפיים גיל המעבר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/10/2020 | 16:20 | מאת: אורלי

ד"ר גוטווין שלום, אובחנו אצלי ערכים גבוליים של קרישיות יתר: Cardiolipin lg M ab ערך 27.1 Beta 2 glycoprotein 1 lg M ערך 22.9 אבקש להתייעץ עימך בנוגע להתחלת טיפול הורמונלי עקב תופעות די משמעותיות של טרום גיל המעבר. האם יש הבדל בין הורמונים סינטטיים להורמונים ביולוגיים מבחינת הסיכון לקרישתיות? האם טיפול הורמונלי במדבקות או ג'ל ולא בגלולות אפשרי מבחינת הקרישתיות? אבקש לציין בנוסף כי ניסיתי לפני כמה שנים לקחת גלולות הורמונים אך היו תופעות שונות וגם של כאבי ראש. אודה על תשובתך.

מה שניתן להגיד הוא שכל טיפול הורמונלי המכיל את ההורמון אסטרוגן מגביר את הסיכון לקרישי דם.

מנהל פורום המטולוגיה