ונטוקלקס ותאי דם לבנים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/09/2020 | 00:00 | מאת: אני

שלום, אמי חולה ב-cll ולוקחת כמעט שנה ונטוקלקס. לאחרונה הרופא הוריד את כמות הכדורים מ-4 ביום ל-3 בגלל מיעוט תאי דם לבנים ואז הם באמת שבו שבו לנורמה (5) אך כעבור שבוע בלבד ירדו ל-3 וכיום יש בסביבות 2.8 (עם ירידות ועליות). האם מיעוט תאי דם לבנים (ולעיתים גם אדומים והמוגלובין) הם תופעה צפויה של ונטוקלקס והאם הדבר ישתנה כשהטיפול יסתיים?

בהחלט, ירידה בתאי דם לבנים מסוג נויטרופילים היא תופעת לוואי של וונטוקלקס. זה משתפר עם ירידה במינון או הפסקה.

מנהל פורום המטולוגיה