עירוי פרינג'ט- מהן תופעות הלוואי?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/09/2020 | 16:38 | מאת: שירי

שלום, אשמח לברר: אילו תופעות לוואי לרוב יש בעירוי פרינג'קט? והאם יש אנשים שהעירוי כמעט ולא יעלה להם את ערכי הברזל ומחסני הברזל, או בעירוי זה אמור להיות דיי זהה לרוב האנשים? תודה מראש

מרבית האנשים שמקבלים פרינגקט לא יחוו תופעות לוואי, תופעת הלוואי השכיחה המתוארת בספרות היא ירידה ברמת הפוספור, כאשר יש תופעות לוואי רבות אחרות אך נדירות. העירוי צפוי להעלות את רמת הברזל אך במידה ולא מספיק ניתן לקבל עירוי נוסף. זה תלוי בחסר הבסיסי ובקצב איבוד הברזל במטופל הספציפי.

מנהל פורום המטולוגיה