Immuno-EP Serum - חשד למקטע

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/08/2020 | 15:49 | מאת: סמי

שלום, שואל עבור אישתי בת 35, בריאה, ללא מחלות רקע, מעשנת. לפני למעלה מחצי שנה במסגרת בדיקות כלליות לאחר התקף שיעול וחשד למחלה הקשורה לדרכי נשימה עליונות (שלא היתה) התקבלה תוצאה של: Immuno EP Serum - חשד למקטע, לאחר מכן נכנסנו בדיקות KAPPA ו-LAMBDA שחזרו תקינות כל שאר הבדיקות היו תקינות במסגרת בדיקה חוזרת שנעשתה לפני כחודש שוב פעם התקבלה תוצאה זהה Immuno-EP Serum - חשד למקטע אך הפעם נראה כי לא הוכנסו בדיקות KAPPA ו-LAMBDA אך כן הוכנסה המלצה ע"י המעבדה לבדיקת לשלוח שתן ל-BJ ומעקב תוך 3-6 חודשים (טרם בוצעה בדיקת השתן) בנוסף בדיקת ה-HCT חורגת טיפה כלפי מעלה 48.3 (כאשר הנורמה בין 36 ל-46) רופא המשפחה נראה כי לא כל כך מתמצא ולא ידע להגיד לנו אפילו למה הבדיקה קשורה ומדוע ניתנה מלכתחילה אשמח לקבל הכוונה כאן, 1. מה המשמעויות של הדברים כפי שהם כרגע? 2. האם נדרש לבקש KAPPA ו-LAMBDA בבדיקה הנוכחית? 3. האם נדרשת הפניה לראטולוג לבירור יותר מעמיק (טרם בדיקת השתן)? תודה, סמי

נשמע כמו ממצא גבולי אך על מנת להיות בטוחים שאין מחלה המטולוגית מקובל ללכת להתייעצות מסודרת עם המטולוג שיעבור באופן מסודר על הנתונים ויחליט אם יש צורך בבדיקוץ נוספות.

מנהל פורום המטולוגיה