חשד למוטציה ב jak 2

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/08/2020 | 07:11 | מאת: נטלי

שלום בגלל עליות וירידות בספירת הדם הרופאה שלי נתנה לי לעשות בדיקה jak2 התוצאה יצאה שיש חשד למוטציה, היא אמרה שהיא לא יודעת מה זה אומר והפנתה אותי להמטולוגית שגם לא יודעת לתת לי תשובה, האם זה אומר שראו את המחלה?

קשה לענות במדוייק בלי להכיר את כל הנתונים. מוטציה בjak2 מבוצעת בחשד למחלה מיאלופרולפרטיבית, במידה והבדיקה למוטציה גבולית יש צורך בדרך כלל לחזור על הבדיקה. האבחנה של מחלה מיאלופרולפרטיבית מורכבת ממספר קרטריונים שjak2 הוא רק אחד מהם. מומלץ להמשיך בירור במסגרת המטולוגית.

מנהל פורום המטולוגיה