Anti K שהתגלה אצל הריונית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/07/2020 | 16:30 | מאת: NOT_FOUND

ד"ר גוטווין שלום רב אשתי בהריון (שני) בשבוע 11. לפני מס' ימים ביצעה בדיקת דם בה נמצאו נוגדנים מסוג Anti Kell (עלתה הסברה שזה נגרם עקב תרומת דם שקיבלה לאחר הלידה של בנינו). אני נשלחתי גם לביצוע בדיקת דם שבא נמצא כך (אני מצטט): נבדק אנטיגן K ונמצא שלילי נבדק אנטיגן K ונמצא חיובי פנוטיפ (KK) (RBC Phenotype (Antigens (מצורפות התוצאות) האם אין לי את אנטיגן K או שיש לי ? מה זה אומר לגבי העובר ? אם הוא גם "שלילי" , זה נכון שלנוגדנים של אשתי לא תהיה השפעה עליו ? אודה מאוד לעזרתך, הרופאים בתחום המיילדות אליהם פנינו שכחנו את שיעורי הביולוגיה מביה"ס לרפואה. תודה!

אין לי אפשרות לראות קבצים. ניגדניanti K אצל האישה עלולים לגרום לאנמיה בעובר ולכן נדרש מעקב צמוד בזמן הריון.

מנהל פורום המטולוגיה