עירויי וונופר ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/07/2020 | 17:55 | מאת: אביטל

שלום, סובלת מאנמיה כבר שנים ומטופלת בוונופר IV כיוון שסוגים אחרים PO לא נספגים אצלי. בבירור מקיף שעברתי לא נמצאה בעיה כלשהי ופשוט נאמר לי שזו בעיית ספיגה. בעבר ביצעתי בדיקות דם חוזרות די צמוד למתן קבלת העירויים כך שהתשובה לא היתה מהימנה. לדוג' מ IRON 20 קפץ בבת אחת ל 900 וכו'. שאלתי היא: כמה זמן לאחר קבלת עירויי וונופר מומלץ לחזור על הבדיקה כך שיהיו תוצאות אמינות?

תלוי בתדירות העירויים, אך רצוי לא לבדוק סמוך לאחר קבלת העירוי ולהתרחק במידת האפשר.

07/07/2020 | 17:26 | מאת: אביטל

1. כרגע אני מקבלת בין פעם אחת לפעמיים בשבוע למשך 10 פעמים. אז מתי הכי טוב לחזור על הבדיקה? 2. שאלתי את רופאת המשפחה שלי אם 10 פעמים זה לא הרבה בשבילי והיא אמרה שחושבת שלא וביקשה שאתייעץ עם המטולוג על סמך הנתונים שלי מהבדיקות האחרונות. הערכים האחרונים שלי הם: המוגלובין- 11.4 פריטין- 4 ברזל- 20 טרנספרין- 384 (לא בטוחה לגביו) אשמח אם תגידי לי מנסיונך האישי כהמטולוגית האם 10 אמפולות/ עירויים זה לא הרבה מדי בשבילי לפי נתוני הבדיקות שכתבתי לך? תודה רבה!

מנהל פורום המטולוגיה