בדיקות דם מה משמעות החריגות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/06/2020 | 18:13 | מאת: שיר

ד"ר אודית שלום, אמא שלי חולת סרטן שד, קרצינומה לובורלית - סיימה עכשיו טיפולים כימותרפים והקרנות. לפני שנה וגם היום- היו לה תוצאות דם חריגות, הן נשארו זהות. האם זה תקין? אודה לך על חוות דעתך, מה משמעות החריגות? ALBUMIN (BY EP) 55.3 GLOBULIN ALPHA-1 5 GLOBULIN ALPHA-2 12.8 GLOBULIN BETA-1 8.1 FREE LIGHT CH.-KAPA 20.98 FREE LIGHT CH-LAMBDA 14.09 Free Kappa/Free Lamb 1.49 לפני שנה ב 10.19 תוצאות הבדיקות היו GLOBULIN ALPHA-1 5.5 GLOBULIN ALPHA-2 12.7 GLOBULIN BETA-1 7.9 FREE LIGHT CH.-KAPA 20.58 FREE LIGHT CH-LAMBDA 16.32 Free Kappa/Free Lamb 1.26 תודה

בדיקת השרשרות הקלות קאפא/למבדא תקינה. לגבי בדיקת האלקטרופורזה של חלבונים, קשה לענות בלי לראות את התשובה במלואה. היא תקינה במידה ולא צויין כי קיים מקטע מונוקלונלי או ממצא ב אימונופקסציה.

23/06/2020 | 14:13 | מאת: שיר

מתודה ד"ר מה צריך כדי לדעת מה התשובה המלאה? מה עוד צריך לבדוק?

מנהל פורום המטולוגיה