ייעוץ

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/06/2020 | 20:44 | מאת: אסף

שלום, ב3 חודשים האחרונים יש לי גרד בכל הגוף, לאחרונה יש ימים שהוא לא משמעותי וכמעט לא מופיע אבל יחד עם זאת עדיין יש ימים שהגרד קיים. ביצעתי אולטראסאונד בלוטות לימפה שהראה על בלוטת לימפה מוגדלת בבית השחי: "משמאל: הודגמה בלוטה לימפה בגודל 29*7 מ"מ. פרנכימה דקה לא נצפו זרימות דם חריגות. בלוטות נוספות קטנות. מימין: נצפו בלוטות לימפה, הגדולה 20*7 מ"מ, אחת נוספת בגודל 13*7 מ"מ, השאר קטנות. פרניכמה דקה. ללא זרימות דם חריגות". בנוסף, אני מאובחן עם קרוהן והגסטרו שלח אותי לבדיקת MRE , ובפענוח של הבדיקה צויין משהו לגביי הבלוטות לימפה: "קשריות לימפה- נראות קשריות לימפה מזנטריאליות בולטות בבטן ימנית תחתונה ובבטן שמאלית עליונה, לא מוגדלות על סמך מדידת קוטרן, ייתכן ראקטיביות". רציתי לשאול האם השילוב של הבלוטת לימפה שנראתה גדולה בUS בבית השחי, ומה שצויין על הבלוטות לימפה בפענוח של הMRE יחד עם הגרד יכול להראות על לימפומה ולהדאיג אותי? תודה.

לפי תשובת הסונר הבלוטות בהית שחי קטנות והחשד ללימפומה נמוך, לגבי הממצאים בבטן-התשובה פחות ספציפית אך יתכן כי הבלוטות קטנות וקשורות לקרון. ליתר בטחון ניתן לפנות ליעוץ המטולוגי מסודר.

מנהל פורום המטולוגיה