תוצאות בדיקת d-dimer

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/06/2020 | 09:41 | מאת: שימי

שאלתי כבר את שאלתי ומשום מה נותרה ללא תשובה.בהמשך נשאלתי:ומה השאלה להמטולוג?והשבתי שהשאלה היא:האם תוצאות הבדיקות שביצעתי הן תקינות או שיש חשש לקרישיות וצריך להמשיך וליטול את המדלל אליקוויס? תודה.

קרוב לוודאי שהתוצאה הוצגה בצורה לא ברורה, בכל מקרה ניתן להגיד כי ההחלטה על משך טיפול באלקוויס מבוססת על פרמטרים רבים ושונים ולא רק על בדיקת דם, כמו סוג הקריש והסיפור סביב הווצרותו, ההיסטוריה ההרפואית והמשפחתית ועוד... כאשר ערך מוגבר של די דימר בנקודות זמן שונות יכול לחזק החלטה על המשך אלקוויס בנסיבות מסוימות.

מנהל פורום המטולוגיה