תסחיפים לריאות וטיפול

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/06/2020 | 01:28 | מאת: גדי62

נמצא DVD בשוק (לאחר בדיקות קרישיות: ממקור לא ידוע) + ב CTA "תסחיפים סגמנטרים לעורקי אונות LLL RUL RLL וללינגולה ללא סימני straining על מדורי הלב". בן 62, קשיי נשימה מסוימים (במנוחה הנשימה לא שטוחה וצורך בנשימות עמוקות שלרוב לא מספקות, אין בעיית סטורצייה). טיפול: פעמיים קלקסן ומעבר לקסרלטו לפי הפרוטוקול. בערך תוך כמה זמן יהיה שיפור בנשימה? איך יודעים אם התסחיפים נעלמו? איזה בדיקות לעשות? ממה לשמור? האם יכולה להיות החמרה במצב התסחיפים גם עם התרופה?

אין זמן מוגדר לשיפור, יכול לקחת שבועות אן חודשים. ניתן לעקוב עם אקו לב. לרב התרופה מונעת התקדמות של תסחיפים.

03/06/2020 | 17:45 | מאת: גדי 62

תודה על תשובתך. מותר או אסור לעשות פעילות ספורט כמו הליכה? ואם אסור לכמה זמן? לכמה זמן התרופה? מעקב אקו כל כמה זמן? תודה

מנהל פורום המטולוגיה