לימפאדנופתיה שפירה חוזרת

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/04/2020 | 21:44 | מאת: רוברט

היי דוקטור אני בן 34 לפמי מס חודשים היתה לי בליטה ברקה ובגרון באולטרסאונד לימפאדנופתיה קלה שפירה היום שוב חוזר לי הגוש ברקה וגם בגרון מעוניין לדעת מהי הסיבה לחזרה זו של גושים ואציין שלפני כחודש היה לי גוש שומן בבטן שנראה שגם הוא חוזר בתחושה. האם מדובר בבעיה שדורשת בירור המטולוגי? האם זה מסוכן? והשאלה העיקרית היא האם בכל חזרה של בליטה/גוש חייב אולטראסאונד נוסף? אודה לך לתשובה מהירה

ההחלטה אם יש צורך בהמשך בירור, כלומר ביופסיה של בלוטה, תלויה בגודל הבלוטה, כאשר בלוטה של פחות מ2 ס"מ לרב אינה דורשת ביופסיה אם כי מעקב בלבד.

מנהל פורום המטולוגיה