פענוח בדיקות דם שולחת שוב

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/03/2020 | 19:40 | מאת: טר

שלום רב, לפני כמה חודשים גילו לאבא שלי בן74 PLT נמוך 103. אחרי חודש בדקו והיה 99 ואחרי עוד יותר מחודש 87. נתנו לו לעשות הרבה בדיקות דם ויקח עוד זמן מה עד שיראה רופא ויקבל הסבר. הבדיקהANTINUCLEAR Ab_(ANA) תוצאהNegative תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקהDNA (ds) Ab תוצאה2 IU/ml תוצאה לעומת טווח הנורמה 0 סמן - ערך תקין 2 5.99 שם הבדיקהANTICENTROMERE Ab תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהANA TITER תוצאהבעבודה תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהANTI CARDIOLIPIN IgG תוצאה<1.6 תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקהSSA תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהA.B2 GLYCOPROTEI IgG תוצאה<1.4 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהSSB תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהANA PATTERN תוצאהבעבודה תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהANTI CARDIOLIPIN IgA תוצאה0.5 U/ml תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 סמן - ערך תקין 0.5 19.9 הערות והסבר שם הבדיקהANTI CARDIOLIPIN IgM תוצאה2.8 U/ml תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 סמן - ערך תקין 2.8 19.9 הערות והסבר שם הבדיקהSm (anti Smith Ab) תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהA.B2 GLYCOPROTEI IgM תוצאה2.1 U/ml תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 סמן - ערך תקין 2.1 19.9 שם הבדיקהRNP תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהScl-70 Ab תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהAnti Jo-1 Ab תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהCHROMATIN תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהRIBOSOMAL P Ab תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהSSA-52 תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהSSA-60 תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהSmRNP תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהRNP 68 תוצאה<0.2 תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהRNP A תוצאה<0.2 מה זה יכול להיות? מבקשת גם פענוח של בדיקות דם שעשה. תודה מראש

מדובר על בדיקות הקשורות למחלות אוטואימוניות ועל פניו זה נראה תקין.

12/03/2020 | 09:11 | מאת: טר

תודה רבה. עשה אתמול משטח דם : LYMPHOCYTES abs-DIF תוצאה1.3 K/µl שם הבדיקהNEUTROPHILS abs-DIF תוצאה1.7 K/µl שם הבדיקהMONOCYTES abs-DIF תוצאה1.2 K/µl שם הבדיקהEOSINOPHILS abs-DIF תוצאה0.0 K/µl שם הבדיקהBASOPHILS abs-DIF תוצאה0.0 K/µl שם הבדיקהWBC תוצאה4.5 K/µl שם הבדיקהNEUTROPHILS%-DIF תוצאה38.0 % שם הבדיקהLYMPHOCYTES %-DIF תוצאה28.0 % שם הבדיקהMONOCYTES%-DIF תוצאה27.0 % שם הבדיקהEOSINOPHILS%-DIF תוצאה1.0 % שם הבדיקהBASOPHILS%-DIF תוצאה1.0 % שם הבדיקהATYPICAL LYMPH-DIF תוצאה0.2 K/µl שם הבדיקהATYPICAL LYMPH.%-DIF תוצאה5.0 % שם הבדיקהRBC תוצאה5.37 M/µl שם הבדיקהHB תוצאה15.7 g/dl שם הבדיקהHCT תוצאה46.0 % שם הבדיקהMCV תוצאה85.7 fL שם הבדיקהMCH תוצאה29.2 pg שם הבדיקהMCHC תוצאה34.1 g/dl שם הבדיקהRDW תוצאה12.6 % שם הבדיקהPLT תוצאה107 K/µl שם הבדיקהMPV תוצאה9.8 fL שם הבדיקהPLATELET CLUMPS-DIF תוצאה0 שם הבדיקהGIANT PLATELETS-DIF תוצאה+ המטולוג בחו"ל, רופאת המשפחה לא ממש מבינה בבדיקות... תוכלי בבקשה לעזור?מה אומרות התוצאות של המשטח?מה יכולה להיות הבעיה לדעתך? דואגים מאוד תודה לך מראש

מנהל פורום המטולוגיה