הגדלה של הטחול 14 ס"מ

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/02/2020 | 01:51 | מאת: אילן אילן

בת 19 , כאבי בטן חוזרים מדי חודש , ללא הקאות או שלשולים ללא עליית חום , בבדקת דם אחרונה נמצאה אנמיה חדשה (HB: 9.2) והגדלה של הטחול 14 ס"מ . יש לה פחד מהנתונים האלה , האם יש מצב מסוכן ? או מחלות מסוכנות ?

חשוב להביןצאת סיבת האנמיה, כשאשר הסיבה השכיחה בנשים צעירות היא חסר ברזל כתוצאה מדימות ווסתי אך יש לאשש זאת באמצעות בדיקות של מחסני ברזל. לגבי הגדלת טחול-מדובר בהגדלה מתונה, במיקרים רבים לא מוצאים סיבה אך ניתן לפנות להמטולוג על מנת חבצע את הבירור המקובל להגדלת טחול.

23/02/2020 | 13:11 | מאת: אילן אילן

נכון .. גם מתברר בבדיקות דם שיש לה חסר ברזל.

מנהל פורום המטולוגיה