לימפוציטים גבוהים מהנורמה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/02/2020 | 19:11 | מאת: לימפוציט

שלום מזה שנים, בכל בדיקת דם שאני מבצע, רמת הלימפוציטים גבוהה מהנורמה (נע בין 45-50). מעולם לא קיבלתי הסבר מרופא המשפחה מדוע זה המצב. אשמח לקרוא מה יכולות להיות הסיבות לכך?

האם מדובר באחוזים או בערך האבסולוטי של ההלימפוציטים? יש להסתכל על הערך האבסולוטי ולא על האחוזים.

06/02/2020 | 18:19 | מאת: לימפוציט

מדובר באחוזי. בערך האבסולוטי המספר בטווח הנורמה. כדי להבין, המשמעות היא שמכל סוגי התאים הלבנים, מספר הלימפוציטים גבוה יותר? האם יש לזה משמעות? אותו דבר אצלי עם נויטרופילים (אם כי הערך האחוזי נמוך מהנורמה, והערך האבסולוטי בנורמה)

מבחינה המטולוגית הערך האבסולוטי הוא המשמעותי ואם תקין אז תקין. האחוזים מיצגים את הערך היחסי ופחות משמעותיים.

מנהל פורום המטולוגיה