בירור תשובות של בדיקות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/01/2020 | 23:42 | מאת: רחל

שלום, בעלי חולה כליות, עושה דיאליזה פריטוניאלית כבר 6 שנים. קיבל לעשות בדיקות מאופרת עור עקב גירויים שמהם הוא סובל. בבדיקות ספירת דם עם אנמיה קצת ידועה עקב מחלת הכליות ספירה מבדלת תקינה. כימיה הכל תקין. שקיעת דם מוגברת 58. פרט לזה עשו לו בדיקות של גלובולינים והתקבלו התוצאות הבאות: %globulin alpha 1 5.4, globulin alpha 2 12.4%, % globulin beta 1 6.3% , globuline beta 2 5.4% Globuline gamma15.8%, Albumin by ep 54.8%,ו-immuno ep serum not detectd. אודה על משמעות התשובות, האם זה מצביע על מחלה המטולוגית. בעלי מועמד להשתלת כליה וזה מאוד מלחיץ. תודה

התוצאות מוצגות בצורה שלא ברורה לי לחלוטין אך בעיקרון אם בבדיקת אימונופקסציה שמבוצעת כחלק מבדיקת אלקטרופורזה של חלבונים, אין ממצא, אז הבדיקה תקינה מבחינה המטולוגית.

מנהל פורום המטולוגיה