לימפומה שניונית T-Cell בכבד

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/12/2019 | 21:56 | מאת: קרינה

נשאית גן brca קרצינומה בשני השדיים. ב 2011 עברתי מסטקטומי ושיחזור דו צדדי ללא שום טיפול אחרי. בדיקת Pet Ct המעקב ב 2016 נמצא ממצא בכבד. הביופסיה נמצא לימפומה B-cell. מאז אני במעקב. ב Pet האחרון בדצמבר השנה הממצא נעלם. אם לא הייתי מרגישה ירידה במצבי הבריאותי דרסטית לבדיקות דם לא תקינות LDH גבוה הייתי שמחה.איך זה נעלם בלי טיפול?

קשה לענות בלי להכיר את המקרה לעומק ואת סוג הלימפומה, אך ברמת העיקרון יכולה להיות נסיגה ספונטנית של לימפומה אם היא מקבוצת הלימםומות השקטים. גם טיפול בסטרואידים יכול לגרום לנסיגה של לימפומה. אופציה נוספת היא שהאבחנה לא היתה חד משמעית.

מנהל פורום המטולוגיה