פקטור 5 ליידן הומוזיגוט

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/12/2019 | 12:53 | מאת: סיון

שלום ד"ר, אני בת 28, בהריון ראשון שבוע 14, נשאית פקטור 5 ליידן הומוזיגוט שהתגלה ממש במקרה (אין היסטוריה משפחתית של אירועים), הלכתי ל2 הומטלוגים- הראשון המליץ על קלקסן במינון מניעתי רק במשכב לידה (כיוון שאין אירועי עבר), השני המליץ על קלקסן למשך כל ההריון (כיוון שהומוזיגוט). רופאת הנשים אמרה שהספרות לא חד משמעית לגבי זה וזו החלטה שלי, אשמח לדעתך בנושא. כמובן שמעדיפה ללא קלקסן אך חוששת לקחת סיכון.

במידה ומדובר במוטציה הומוזיגוטית יש תמיכה בספרות לתת קלקסאן בהריון ובמשכב הלידה.

מנהל פורום המטולוגיה