טיסה בהריון מתקדם עם קלקסן ואי ספיקה וורידית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/12/2019 | 17:21 | מאת: אנה

שלום. בת 44, הריון (רביעי) שבוע 30. עקב אי ספיקה וורידית קשה ברגליים התחלתי טיפול בקלקסן 40 (מניעתי) לפני כשבוע. אין קרישיות יתר מוכחת (בדיקות לפני שנה וחצי-lac, cardiolipin, glycoprotein) תקינות. מתוכננת טיסה כ 3.5 שעות בשבוע 32. 1) האם עדיין יש חשש לטרומבוזיס בגלל הטיסה כאשר אני מטופלת בקלקסן 40 פעם ביום (משקל שלי כרגע 66)? יש מניעה לטוס בגלל חשש לdvt? 2) האם כדאי להזריק קלקסן פעם נוספת שעתיים לפני טיסה (מזריקה ב 22 בערב, הטיסה ב 13 בצהריים)? תודה רבה

טיסה ממושכת (מעל 6 שעות) מהווה גורם סיכון לקרישים, ביחוד בשבוע מתקדם של הריון, יש לקחת זאת בחשבון כשמתכננים לטוס. טיסה קצרה יותר פחות מסוכנת. בעיקרון ניתן לשקול הזרקה נוספת של קלקסאן ביממה סביב הטיסה.

מנהל פורום המטולוגיה