שאלה בנוגע למצבי הרפואי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/12/2019 | 12:12 | מאת: משי

היי אני בת 23 משתמשת בגלולות המכילות אסטרוגן ונוטלת פרדניזון באופן קבוע בגלל דלקת פרקים. הופנתי אחרי שנה שמשתמשת בשניהם לבדיקות של קרישיות. הבדיקה הזו יצאה גבוה ANTI CADIOLIPIN IGM , התוצאה היא 25.9 כשהטווח הוא 0-19.9 . יש הסבר מה זה אומר או יכול להגיד?

בדיקת אנטיקרדיוליפין נלקחת כחלק מבירור apla לקרישיות יתר. מדובר בערך מעט מוגבר בלבד ולא בהכרח משמעותי. יש לדעת מה הממצאים בבדיקות נוספות לקרישיות יתר ואת ההיסטוריה האישית והמשפחתית כדי להחליט לגבי המשמעות. בכל מקרה נהוג לחזור על הבדיקה אחרי 12 שבועות. ממליצה לפנות ליעוץ המטולוגי מסודר.

מנהל פורום המטולוגיה