תוצאות בדיקת דם- טסיות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/12/2019 | 15:20 | מאת: עינב

שלום רב, לאחר מעבר מקופה לקופה ובדיקות דם שגרתיות - מס' פעמים שטסיות הדם היו נמוכות(88), רופא קיבל החלטה לעשות לנו בדיקת דם עם מבחנה כפולה(תכלת וסגול עם איזה חומר...כתוב שבוצע במחנת nacitrate עקב pct משהו עם תוסף EDTA) התוצאות עכשיו של טסיות הדם תקינות - (160) עם זאת ישנם תוצאות חריגות ב: MCH 26 MCV- 80.1 RDW-SD 36.8 18.2 PDW PCT- 0.09 MPV 12.2 NEUTROPHILS% 33.6 LYMPHOCYTES% 51.3 EOS% 5.2 אשמח לדעת האם טסיות הדם חוץ מהערך שעלה תקינות ומה זה החריגות?

כאשר יש הבדל בערך הטסיות כאשר בדיקת הדם נלקחת בסוג דונה של מבחנה יתכן כי הירידה בטסיות אינה אמיתית כתוצאה מהווצרות קבוצות טסיות כאשר נוטלים דם במבחנה רגילה, תוםעה שאינה קוראת כאשר נוטלים דם במבחנה מיוחדת.אם מדובר במצב כזה אין בעיה אמיתית בטסיות. לגבי יצר השינויים-אין ממש משמעות במידה ויתר הערכים תקינים.

מנהל פורום המטולוגיה