בקשר להפסקת תוספת ברזל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/12/2019 | 11:47 | מאת: שירה

היה לי המגלובין ושאר המדדים של אנמיה . לאחר החלטה עם המטולוגית לקחתי תוספות ברזל . לאחר חצי שנה שהכל התייצב לגמרי וכאבי בטן ממנו קשים הוחלט לעשות הפסקה ולראות אם המצב ממשיך או לא. שאלתי לאחר כמה זמן מהפסקת הברזל אם המצב עדיין ימשיך אחרי כמה זמן בבדיקות דם יראו וודאי אם ממשיכה האנמיה או לא. החשד היה גם כדור מסוים שאולי גם גרם לזה ובינתיים הוחלף. בבדיקה האחרונה בדקתי רק המגלובין שהבנתי שזה לא מספיק ובקרוב עושה עוד בדיקה עם הכל וזה 4 חודשים לאחר ההפסקה האם זה מספיק להבין אם הבעיה נמשכת או צריך יותר ואם כן כמה עדיף?

הערכה חוזרת של משק הברזל לאחר 4 חודשים ללא טיפול נשמעת סבירה.

מנהל פורום המטולוגיה