תוצאות בדיקות דם המוגלובין גבוה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/12/2019 | 16:56 | מאת: קרן

לבני בן ה16 התקבלו הערכים הבאים בבדיקת דם שנעשתה בעקבות כאבי ראש עליהם התלונן. RBC 5.84 Hemoglobin 17 Hematocrit 49.7 בני מעשן. בבדיקות דם שעשה בעבר היו תקינות. (לפני שהחל לעשן) מה דעתך על הממצאים? האם יש מקום לדאגה?

מדובר בהמוגלובין מוגבר, כאשר הסבר אפשרי הוא עישון סגריות או נרגילה. הדבר הטוב ביותר הוא כמובן הפסקת עישון ולראות שההמוגלובין יורד. אופציה נוספת היא לעקוב ולראות את הדינמיקה של רמת ההמוגלובין.

מנהל פורום המטולוגיה