אי ספיקה ורידים קשה בהריון וקרישיות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/12/2019 | 15:18 | מאת: אנכ

שלום הריון מטיפולי פוריות, גיל 44, כרגע שבוע 28. בהיסטוריה 3 הריונות טבעים ולידות תקינות. אי ספיקה ורידים כרונית ברגליים ומפשעה שהופכת לקשה בהריון, ללא dvt. לוקחת אספירין 75 ומשתמשת בגרב אלסטי בשעות היום. 1) האם אי ספיקה (כרונית) קשה של וורידים ברגליים בהריון מצביעה על קרישיות יתר ומצריכה קלקסן מניעתי? אם כן-באיזה שלב להתחיל קלקסן (בהנתן שאני כבר בטרימסטר שלישי)? 2) האם בדיקות קרישיות בטרימסטר שלישי של הריון יהיו מייצגות וכדאי לבצע אותן? תודה רבה.

אי ספיקה ורידית אינה קרשיות יתר. במידה ויש צורך ניתן לבצע בדיקות לקרישיות ילר בהריון למעט בדיקת לprotein c שלא תהייה אמינה.

מנהל פורום המטולוגיה