אופטלגין , דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

02/12/2019 | 16:28 | מאת: אביתר

שלום גיל 50. מדי פעם כאבי צוואר ראש בעקבות תאונה. לא יכול לקחת נוגדי דלקת בגלל בעיות בקיבה. אקמול לא עוזר לי. קודאין וכו' גרמו לתופעות לוואי ועצירות. לוקח מזה כ 3 חודשים כ 4-5 אופטלגין בשבוע. נניח ב 4 ימים כ 1 אופטלגין. בשבועיים האחרונים כבר כמה פעמים לקחת אופטלגין ובשעות לאחר מכן החל קצת כאב בגרון בעיקר בבליעה.. יום למחרת הכאב גרון חלף. אם יום אחרי לקחתי שוב אופטלגין הכאב שוב חזר בעלון של אופטלגין כתוב שעלוולות להיות תופעות לוואי חמורות בדם וכאבי גרון וזה סימן לא טוב. האם כאב גרון כזה, בלי חום בלי שיעול בלי תופעות נוספות זה סימן לבעיה מסוכנת מאופטלגין או שלא? תודה רבה

מהזוית ההמטולוגית אופטגין האופן נדיר גורם ליריגה משמעותית בספירת הדם הגוררת נטיה לזיהום. כאמור-זו תופעה נדירה ועל מנת לשלול ניתן לבצע בדיקת דם פשוטה של ספירת דם.

03/12/2019 | 17:24 | מאת: אביתר

תודה רבה אם כך במידה והכאב גרון מאופטלגין היה נובע מבעיה המטולוגית אז לא סביר שהכאב גרון היה מגיע ליום יומיים וחולף ואז אחרי כמה ימים כשלוקח שוב כדור אז שוב הוא חוזר האם נכון?

מנהל פורום המטולוגיה