פענוח תוצאות משטח דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/11/2019 | 13:47 | מאת: שירלי

שלום, בשל תקופות ארוכות של אוזינופיליה בוצע משטח דם. יש לציין דווקא לאחרונה עם קבלת סטרואידים בשאיפה הם מתייצבים חזרה. תוצאות: Segment 67% Lymphocyte 21% Monocyte 4% Eosinophil 5% Basophil 1% Band neutrophil 2% Atypical lymphocytes + Hypersegmentation + Plasmocytic lymphocyte + Ovalocytosis + Polychromasia + Toxic granulation + מה פירוש? והאם במצב בו האאוזינופילים מתייצבים כאשר ניתן סטרואידים בשאיפה, הדבר מעיד על כך כי הם מצויים בריאות ואין קשר להמטולוגיה?

הסיבות לעליה באיאוזינופילים רבות, בחלק מהמקרים יש תגובנ לסטרואידים אך קשה להגיד בוודאות שמדובר במחלה ראתית בליבד, בלי להכיר את המקרה לעומק.

מנהל פורום המטולוגיה