Plt נמוך ופיצוץ נימי דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/10/2019 | 22:09 | מאת: רויטל

היי לפני 5 חודשים עשיתי בדיקות דם וplt שלי היה 132 ובגלל שהוא היה פחות מהנורמה לאחר חודש עשיתי שוב ויצא בדיקה תקינה 171. לפני חודש נהיה לי מין עיגול די גדול אדום עם נקודות אדומות באזור הברך שרופאת עור הובחנה כפיצוץ נמי דם. ולאחר שחודש הוא לא נעלם עשיתי בדיקות דם נוספות ויצא לי שוב 134 בplt. בכל הבדיקות mpv יצא בנורמה. השאלה שלי אם יש לי מה לדאוג והאם ללכת לרופא להמשך בדיקות? תודה

ערך טסיות של 134 הוא נמוך ביחס לא נורמה איך גם ברמת טסיות זו תפקוד הטסיות נשמר ואין נטיה מוגברת לדימום. לדעתי אין צורך להמשיך בירור במידה וזה הממצא היחידי.

מנהל פורום המטולוגיה