Itp וחיסונים לקראת טיול למזרח

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/10/2019 | 23:16 | מאת: מור31

יש לי itp מאז גיל שנתיים.כילד הייתי מטופל בסטרואידים.בשנים האחרונות רמת הטיסות נעה בין 80-100 אלף. לפעמים גם מתחת.היום לא מטופל. בבדיקות דם האחרונות היו 100 אלף רציתי לדעת אם יש מניעה לעשות חיסונים לטיול למזרח,האם המערכת החיסונים שם תהיה חלשה יותר? אני חשוף ליותר תופעות לוואי? ואם יש דברים נוספים שצריך לשים לב אליהם

ניתן לקבל חיסונים. באופן עקרוני טיפול ממושך בסטרואידים גורם לנטייה מוגברת לזיהומים ועל כן יש חשיבות יתר למניעת זיהומים ע"י חיסון.

מנהל פורום המטולוגיה