ערך אבסולוטי של לימפוציטים נמוך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/10/2019 | 15:05 | מאת: א.ל

שלום, אני בחור בן 27 בריא בד"כ. בבדיקת דם אחרונה שביצעתי בגלל כאבי בטן וכאבי מפרקים שאני סובל מהם בשלושת החודשים האחרונים, יצא ערך אבסולוטי של לימפוציטים 1.35(הטווח התקין הוא 1.5-5). ביצעתי בדיקה ל HIV לאחר התייעצות עם הרופא. לא ביצעתי יחסי מין לא מוגנים לעולם, אך עברתי ניתוח אסתטי לפני עשרה חודשים ואני פוחד שאיכשהו הצוות הרפואי התרשל איפושהו/ השתמש במחט נגועה- האם זה סביר או שמא החששות שלי מוגזמים? בנוסף, יום לאחר מכן ביצעתי בביקור רופא בדיקת דם נוספת ויצא ערך אבסולוטי של 1.78 שזה להבנתי תקין אך אחוז הלימפוציטים יצא לא תקין. תוצאות הבדיקה טרם הגיעו(יש עוד מספר ימים) אבל האם כל ירידה כלשהי בערך הלימפוציטים מתחת לנורמה מצביעה על HIV?מה עוד יכול לגרום לירידה בלימפוציטים ? אני בחרדות נוראיות ובקושי ישן בלילה. אשמח מאוד לחוות דעתך, תודה רבה.

מבחינה המטולוגית אין לממצא משמעות במידה ויצר ספירת דם תקינה.

מנהל פורום המטולוגיה