השפעת הליקובקטור פלורי על אנמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/09/2019 | 06:52 | מאת: גיא

שלום רב ישנה אנמיה שמתבטאת בערכים הבאים: 06.RBC;4 3.8-WBC המוגלובין 12.4 HCT=38.9 MCV=95 MCH=30.5 MCHC=32. RDW=13.8 PLT=147 1.76:Neutrophils # שאר הספירה תקינה CRP ו ESR בנורמה IRON=67 טרנספרין 273 transferin saturaion 21.3% בי 12- 201 פריטין בבדיקההאחרונה יצא 72 אולם לפני כארבעה חודשיים ערכו היה 140,אותו דסבר לגבי הברזל שירד דרסטית מ 134 ל 67. בבדיקה האחרונה שביצעתי לאחרונה יצא היקובקטור פלורי חיובי - 39 האם לדעתך יכול להיות קשר בין הערך החיובי להתרוקנות מחסני הברזל ולאנמיה שיש לי? תודה

באופן תאורטי הליקובקטר פילורי יכול לגרום לדלקת בקיבה ודימום ואז ההמוגלובין יורד ויש עדות לחסר ברזל . במקרה שלך, לפחות לפי הנתונים שהצגת, אין חסר ברזל, ולכן קרוב לוודאי שהליקובקטר אינו הגורם לאנמיה.

מנהל פורום המטולוגיה