תוצאות בדיקת אימונופיקציה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/09/2019 | 16:22 | מאת: גלית

שלום, אני בת 60. עשיתי בדיקת (Protein Electrophore. (B הבדיקה נשלחה ל (Immunofixation test (B התשובה שהתקבלה: נמצאו מספר פסי השקעה חלשים ביותר שאינם ניתנים לאיפיון. שאלותי: האם עצם העובדה שבדיקת החלבונים לא תקינה מצביעה על מיאלומה או מחלות דומות? גם אם הפסים אינם ניתנים לאפיון? מה משמעות התוצאה של: מספר פסי השקעה שאינם ניתנים לאפיון? האם יש צורך בבדיקות נוספות/אחרות? תודה.

הממצא גבולי וכאשר לא ניתן לאפיון קרוב לוודאי שהכמות קטנה. סיכוי נמוך שמדובר במיאלומה של ממש וקרוב לוודאי שנדרש מעקב בלבד. יש לוודא שבפירת הדם ותפקודי הכליות תקינים וכן מקובל לבדוק את רמת השרשרות הקלות בדם.

מנהל פורום המטולוגיה