תוצאות בדיקה פתולוגית.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/09/2019 | 08:30 | מאת: רוני

שלום, בן 48, פוליצמיה עם רמה גבולית של ארטרופיטין (4.2) , לשלילת PV בוצע ביאופצית מח עצם, 2 תוצאות: 1. "לשד עצם נורמטיבי לגיל 50% , כל השורות מיוצגות ומראות הבשלה, שורה לבנה מעט היפרפלסטית, יחס אריתרואידים E1 : M3 . אין ריבוי בלאסטים, כולל בצביעהל CD117 , CD34. בצביעה לרטיקולין ללא ריבוי של סיבים." 2. "הבדיקה נשלחה עקב חשד ל MPN. ב "חלון" המיאלובלסטים בלשד העצם נמצאים 1% מהתאים,. פרופרציה תקינה של פרקורסרים של תאי B. ב "חלון" הגרנולוציטים נמצאים 50% מהתאים עם אפיון תקין וגרנולריות תקינה. ב "חלון" המונוציטים נמצאים 4% מהתאים עם דפוס הבשלה תקין. האפיון לא תומך ב MDS". רציתי לשאול האם הבדיקות תקינות לחלוטין וכן מה המשמעות של: 1. "שורה לבנה מעט היפרפלסטית" ? 2. "יחס אריתרואידים E1 : M3" ? תודה.

על פניו זה נראה די תקין, אך כמובן יש לדון במקרה עם ההמטולוג שעשה את הבדיקה ויש לו את כל מהמידע.

מנהל פורום המטולוגיה