טלסמיה בטא ואלפא תוצאות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/09/2019 | 21:07 | מאת: אגבאריה אמל

שלום , אני נשואה כי שנה וחצי , עשיתי בדוקת דם והתברר שאני נשאית של אלפא טלסמיה ובעלי נשאי של בטא טלסמיה . אם נכנסתי להריון זה משביע על הילד , אם כן אזי מחלות זה עושה ? תודה יום טוב תוצאות בדיקה שלי hbA2 3.4 Hbf0.3 Hba 96 למרות שעשיתי גם בדיקה לפנה 5 שנים התוצאות היו hbA23.3 HBA 96.7 ואמרו שאני לא נשאית לטלסמיה . ועכשיו כן אומרים שאני נשאית , איך אפשר לדעת אם באמת אני נשאית או לא . תוצאות של בעלי Hba 93.1 hba2 5.9 hbf 1.0 תודה יום טוב

על מנת לאבחן אלפא טלסמיה יש צורך בבדיקה גנטית. אצל בעלך נראה שיש בטא טלסמיה לפי בדיקת אלקטרופורזה של המוגלובין. מאד יכול להיות שלא תהיה השפעה על העובר אך חשוב לפנות ליעוץ גנטי מסודר.

מנהל פורום המטולוגיה