הפסקת לקיחת תוסף ברזל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/09/2019 | 17:57 | מאת: שירה

לאחר לקיחה של חצי שנה של תוסף ברזל חושבים על נסיון הפסקה שעכשיו הערכים בסדר השאלה האם יש סיכוי שלאחר הפסקה יחזור המצב ושוב אחזור לאנמיה ותוך כמה זמן כדאי יהיה לעשות שוב בדיקות כדי לברר שלא שוב יורד ויש אנמיה לאחר הפסקת התוסף ועוד שאלה האם כדורים מסוימים הם אלה שיכולים לגרום לאנמיה ?

חסר ברזל יכול לחזור, ביחוד אם הסיבה לחסר ברזל לא חלפה (הסיבה השכיחה בנשים בגיל הפוריות היא איבוד ברזל בדימום הווסתי) כדאי לחזור על הבדיקות כעבור מספר חודשים.

מנהל פורום המטולוגיה