אנטי c הופיע לאחר מתן חיסון אנטי d

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/08/2019 | 22:56 | מאת: נטלי

שלום, אני בשבוע 35 , בשבוע 28 נשלחתי לעשות חיסון אנטי די כיוון שסוג הדם שלי הוא a-. לפני שבועיים נתבקשתי ע"י הרופא לבצע מספר בדיקות דם ובינהן ספירת דם ואנטי די. בתוצאה של אנטי D הופיע הערך 1:4 ( לא הופיע מעולם בהריון קודם) ומתחתיו ערך של אנטי סי 1:1 היום בשעות הערב הרופא חייג בבהלה וביקש שאגש מחר בבוקר לבית חולים לבצע אולטרסאונד לזרימות מוח בעובר ויחד עם זאת בשל השבוע המתקדם בדיקה המטולגית בבית חולים עמ"נ לקבל תוצאה מיידית. הרופא דיי הכניס אותי ללחץ ובחיפוש בפורומים לא כ"כ הצלחתי למצוא מידע בנושא. אשמח לקבל קצת מידע בנושא כי עד הבדיקה לא אצליח להרגע.

נוגדן anti c יכול לגרום לאנמיה בעובר /ילוד ולכן יש צורך להעמיק את הבירור ולהיות במעקב הריון בסיכון.

מנהל פורום המטולוגיה