דימום נקודתי תחת העור

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/08/2019 | 12:42 | מאת: נטע

בעקבות דימומים נקודתיים ברגלים ביצעתי ספירת דם שהראתה 350,000 טסיות...האם יכולות להיות סיבות המטולוגיות נוספות לדמם הזה? האם בדיקת קרישיות דם יכולה לשלול בעיה בתפקוד הטסיות? אני רוצה לציין שהנקודות תחילה נראות תחת העור ואחכ אחרי כשעה ניתנות למישוש האם זה תואם אבחנה של בעיה המטולוגית או הנימושות מלמדת על סיבה אחרת?

לפי הסיפור וערך הטסיות סבירות נמוכה שמדובר בבעיה המטולוגית. בדיקת תפקודי קרישה בודקת את רמת פקטורי הקרישה ולא הטסיות.

מנהל פורום המטולוגיה