עלייה באנזימי כבד קשרי למפה מוגדלים וטחול מוגדל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/07/2019 | 13:53 | מאת: שירלי

לפני כחצי שנה חלה עליה האנזימים הכבד. לפני 3 חודשים נדגמו בct קשרי למפה מוגדלים. חודש מאוחר יותר נימושו שתי בלוטות למפה בחלק העליון של הגוף שחזרו מאוחר יותר לגודלו הרגיל. אני לא בסיכון לאיידס ואכן בבדיקה הוירוס לא נוכח. לקחתי אנטיביוטיקה ולמיטב ידיעתי אין ממצא חריג מבחינת בלוטות הלימפה. אבל כן נמצא טחול מוגדל. איזה בדיקות אני אמורה לעשות מכאן ומה לצפות?

קשה לענות בלי לראות את הערכים המדוייקים של בדיקות הדם וגודל הבלוטות. יש משמעות לגודל הטחול וגודל הבלוטות.

04/08/2019 | 20:50 | מאת: שירלי

אם כך, איזה נתונים מבדיקת הדם תהיי מעוניינת שאעלה? בנוסף למי את ממליצה שאבקש הפניה ושיאושר על ידי הרופא? להמטולוג? יודעת שזה לא המקום אבל הרופא משחק אותה אלוהים וכבר ביצע נגדי רשלנות רפואית

מנהל פורום המטולוגיה