פוליציטמיה משנית - מספר שאלות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/07/2019 | 11:15 | מאת: רוני

שלום רב, בן 47, סכרתי מעט + פקטור קרישה 2 (אבי אובחן עם קריש בריאה בגיל 70, כילדו בצעתי בדיקה שיצאה חיובית) בשנתיים האחרונות: עלייה ב RBC מ 5.5 עד 6.03 עלייה בערכי Hematocrit מ-46 ל -49 המוגלובין : 15.5 עד ל 16 בבדיקה האחרונה בדיקת JAK2 יצאה שלילית. יש לציין שבשנה האחרונה אני משתמש בטוטסטרון ג"ל שידוע כמעלה ערכי Hematocrit. אני במעקב הקופה כדי לבדוק שאני לא עובר ערך 52-54. שאלותיי: 1.עד כמה ערכי הבדיקות שלי מסוכנים (RBC, Hematocrit,המוגלובין? אני יודע ש RBC גבוה יכול להגדיל את הטחול, האם בנתונים העכשווים אני בסיכון או גורם נזק ? 2. אם ממשיכה להיות עליה, מאיזו רמה של RBC או Hematocrit עלי לעשות חושבין מחדש או להבין שאני במצב מסוכן ? 3.עישנתי 15 שנים, הפסקתי לפני 15 שנים, תפקודי ריאה תקינים, מהם הסיבות האחרות ל פוליציטמיה משנית כמו שלי ? מציין שעליות חלו עוד לפני שימוש בטוסטסטרון, תודה.

טסטוסטרון היא סיבה הגיונית לעליה בהמוגלובין, איני יודעת על גבול חד משמעי בו יש חהפסיק טיפול בטסטוסטרון, אך יש לשקול שינוי מינון אם המטוקריט עולה מ52. ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי התועלת לעומת הסיכון של שימוש בטסטוסטרון במקרה שלך.

מנהל פורום המטולוגיה