תפקוד טסיות- ערכים לא תקינים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/07/2019 | 03:53 | מאת: נתלי

שלום, עקב הופעת פטכיות, ביצעתי בדיקות דם הכוללות תפקוד טסיות. התקבלו התוצאות הבאות: Platelet 107 Collagen 22 Arachidonate 12 ADP (10uM) 59 ADP (5uM) 48 Ristocetin (1.5mg) 86 Ristocetin (0.5mg) 1 Epinephrine (10uM) 12 רק הערכים של Ristocetin תקינים והשאר מתחת לנורמה. יש לציין שהטסיות שלי מתחת לנורמה (בדר"כ 120-130) כבר כ20 שנה, מגיל 14 ולא סבלתי מעולם מדימומים חריגים או פטכיות. יש לי תור להמטולוג בעוד כשבועיים, אך אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. תודה

בדיקת תפקודי טסיות היא בדיקה מורכבת וקשה לענות בלי לראות בצורה ברורה את תשובת הבדיקה, ממליצה להמתין בסבלנות לתור אצל המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה