טסיות דם- מבחנה רגילה וציטרט

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/07/2019 | 16:12 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 34 בהריון שבוע 37. ברקע הטרוזיגוטית לפקטור 5 ומחלה אוטואימונית בפרקים. כעת נוטלת קלקסן 40. לפני כחודש בבדיקה שגרתית יצא לי PLT 112. הרופאה ביקשה שאחזור על הבדיקה במחנת ציטרט. חזרתי על הבדיקה לאחר שבועיים. במחנה רגילה יצא 126 ובמבחנת ציטרט 88. ביקשו ממני לחזור שוב על הבדיקה. היום חזרתי על הבדיקה ושוב במבחנה רגילה יצא 110 ובמבחנת ציטרט יצא 73. כיצד יש פערים כאלו גדולים? איזו בדיקה אמינה יותר? והאם לדעתך ניתן לקבל אפידורל בתוצאות אלו? האם יש לך המלצה תודה ויום נעים כיצד יש להתייחס לבדיקה?

09/07/2019 | 16:14 | מאת: ענת

תוספת קטנה- עד לפני 10 ימים נטלתי אספירין 100

קרוב לוודאי שהבדיקה הרגילה אמינה וניתן להסתפק בה. אמצעים נוספים המשמשים לאימות מספר הטסיות הם משטח דם בשאלה של קבוצות טסיות או סםירת טסיות ידנית.

מנהל פורום המטולוגיה