FACTOR 5 ו - HOMOCYSTEINE-BL

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/07/2019 | 12:42 | מאת: דנית

שלום רב, בת 31 לפני מספר חודשים התגלה קרישות יתר אצל בת דודתי בעקבות כך נשלחתי לבדיקת דם לקרישות יתר ורופא מומחה שלח אותי לבדיקת דם במחלקת המטולוגיה בבית החולים. קיבלתי היום שלוש תשובות : 1. FACTOR 5 LEIDEN - נמצא תקין 2.PROTHROMBIN G20210A - נמצא תקין 3.HOMOCYSTEINE - BL - תוצאה 12.3. האם תקין ? והאם אני נדרשת לחזור לרופא ?

הבדיקה לפקטור 5 ליידן ופרוטרומבין תקינות. בדיקת הומוציסטאין אינה מקובלת כיום כחלק מבירור קרישיות היתר ואין לה משמעות של ממש.

מנהל פורום המטולוגיה