פקטור 5 ליידן..

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/07/2019 | 22:43 | מאת: טליה

שלום, לאבא שלי ישנו פקטור 5 ליידן. וגם אצלי נמצא בבדיקה גנטית שעשיתי. אחי ואחותי לא נבדקו. האם בהכרח גבר מעביר לילדיו את הפקטור? מה שאומר שגם לאחים שלי קיים הפקטור? שאלה נוספת ,אצלי הפקטור הטרוזיגוטי. האם אצל בנים הבעיה חמורה יותר מאחר שיש להם רק x אחד? לבני גם נמצא הפקטור. תודה רבה.

התורשה של פקטור 5 ליידן אינה קשורה לכרומוזום x ואין השפחה חמורה יותר על בנים. הסיכוי של נשא הטרוזיגוטי של םקטור 5 ליידן להעביר את המוטציה לילד היא 50 אחוז לכל לצאצא.

מנהל פורום המטולוגיה