טסיות......................

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

28/06/2019 | 13:50 | מאת: קטי

אני בגיל 64. לפני 10 שנים התחילה עלייה בטסיות.עשיתי את כל הבדיקות .אין מוטציה.ביופסיית מח עצם לא גילו כלום.קרשיות תקין.עד כה סירבתי לקחת תרופה.עכשיו הרמה הגיעה ל1500 ואני חוששת מאוד מהתרופה. האם אני צריכה לצפות לשבץ מוחי ברמה הזו?

מבינה שהאבחנה היא טרומבוציטוזיס ראשונית? המחלה קשורה בנטייה לקרישי דם כולל אירועים מוחיים גם כאשר הטסיות מוגברות במידה קלה. ככל שהטסיות גבוהות, יותר ממליון, יש גם נטיה לדמם.

מנהל פורום המטולוגיה