לימפה מוגלת בצוואר מבקשת עצה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/06/2019 | 19:53 | מאת: בת יוסף

שלום ד"ר הנה תוצאות us אני מבינה שצריך בדיקה כי יש משהו חשוד אעשה דיקור. אך רציתי לשאול האם יש גם סיכוי שאיח כאן משהו מסוכן? תודה רבה. אני בסטרס הלן ממצאי בדיקה על קולית של בלוטת המגן והצוואר : הסיבה לביצוע הבדיקה - בירור עקב פיחות בצוואר אין בידנו בדיקות קודמות לצורך השוואה. מטופלת בהריון . איסטמוס .2.3 מ"מ אונה הימנית כ 2 ס"מ-ברוחב. קישריות ציסטיות קולואידליות עד 6.0 מ"מ אונה השמאלית כ1.6 ס"מ ברוחב. קישריות ציסטיות קולואידליות עד .5.0 מ"מ. בלוטות תת לסתיות ללא סטיות . תת מנטלי ימני באזור הנפיחות נצפו בלוטות לימפה עם איבוד ארכיטקטורה וסימני התנזלות . בלוטה גדולה ביותר , של גוש בלוטות 4.0X2.9 ס"מ רובם מכילות הסתיידויות מרובות . בשרשרת הג'וגולארית -דו צדדי נצפו בלוטות לימפה מרובות רובם מוגדלות , מראה סונוגרפי תקין, מימין גדולה ביותר X0.4 ס"מ2.2 ס"מ משמאל בלוטות לימפה קטנות יותר . סיכום : קשריות בשתי אונות של בלוטת .מגן לימפאדאופתיה בצוואר -דו צדדי . תת מנטלי מימין גושים כמתואר חשודים לבלוטות לימפה פתולוגית. ה משך בירור ע"י דיקור אבחנתי בהקדם .

קשה לענות בלי להכיר את ההיסטוריה הרפואית וההקשר בו בוצעה הבדיקה. במידה ויש בלוטות לא תקינות בהדמיה ו/או במישוש לעיתים יש צורך בביופסיה. לציין כי מהזווית של המטולוג כאשר יש צורך בביופסיה, ביופסיה בדיקור לא מספיקה ולרב יש צורך בביופסיה כירורגית.

מנהל פורום המטולוגיה