מוטציית פקטור 2 שאלה לגבי טיסה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/06/2019 | 22:57 | מאת: יעללך

היי אני בעלת מוטציית פקטור 2 הטרוזיגוט. זה נתגלה עקב בירור לפני גלולות בשל סיפור משפחתי - dvt לאמא ביד, אפלה ולא מאוזנת מבחינת קרישיות. בהמשך התברר שהמוטציית פקטור 2 היא בכלל מהאבא. לפני שגיליתי על המוטציית פקטור 2, חזרתי מטיסה מסין (12 שעות) עם כף רגל אחת נפוחה בשינוי צבע אשר לקח לזה מספר ימים לעבור. לא הלכתי לרופא מכיוון שהייתי חיילת והפרוצדורה הייתה ארוכה מדי. מאז עברתי 2 הריונות אשר במהלכן הזרקתי קלקסן וכן טסתי מספר פעמים לארהב ובהן הזרקתי גם אני טסה השבוע טיסה של 5.5 שעות, האם יש צורך להזריק או שמדובר בטיסה קצרה? אם אני לא טועה ההמוטולוג שהתייעצתי איתו בזמנו אמר 6 שעות ומעלה..אבל זה גבולי והעדפתי לשאול שוב

יש המלצות שונות לגבי זמן הטיסה בו יש לנקוט באמצעים למניעת קרישים בהקשר של קרישיות יתר. לרב מדובר על טיסה מעל 8 שעות, אך המחמירים מדברים על טיסה מעל 5 שעות.

מנהל פורום המטולוגיה