ETTENTIAL THROMBOCYTHEMIA

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

02/06/2019 | 10:28 | מאת: אדווה

שלום רב, בת 40 מצאו לי השבוע שיש לי ET עם PLT 880. בדיעבד ובסקירה של בדיקות הדם הקודמות שלי- מסתבר שהממצא היה אצלי בשנה האחרונה. לפני כשנה היה לי ארוע קשה של כאבי ראש ונימונים בידיים וברגליים וחולשה. לאחר בדיקות שטחיות בלבד במרפאה ובבית החולים נשלחתי הביתה ללא אבחנה. בדיעבד מסתבר שבאותה העת היה לי בבדיקות הדם ריבוי טסיות- PLT 590 (אגב הערך עלה ב 30K יח' בשלוש שעות- לקחו לי פעמיים דם באותו היום). אשמח לשמוע את דעתך אם ייתכן ולתחושות שחוויתי לפני שנה יש משמעות או שצריכים להתיחס אליהם? האם יש להם משמעות כלפי היום? תודה

03/06/2019 | 17:19 | מאת: אדווה

essential thrombocythemia כמובן, טעות סופר

טרומבוציטוזיס ראשונית כרוכה בסיכון מוגבר לקרישי דם, בין היתר אירועים מוחיים. לגבי האירוע שהיה, זה נשמע לא חד משמעי ורצוי להתיעץ עם נוירולוג ולשקול לבצע הדמיה של המח.

מנהל פורום המטולוגיה