בדיקות דם מדאיגות שואלת שוב

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

02/05/2019 | 06:04 | מאת: משיי

שלום דוקטור השאלה שלי היא האם ניתן לדעת מה הערכים הלא תקינים אומרים? גלובולין בטא 1 גבוה הטווח הוא 4.7-7.3 ולי יש 8.7. אלבומין ערך נמוך , הטווח הוא 55-66 ולי יש 51. האם יכול להיות ששימוש בגלולות למניעת הריון או פרדניזון ומתותרקסאט קשורים לזה? אני נורא מפחדת שיש לי מיאלומה נפוצה או מחלת כבד/כליות. האם אפשר לזהות משהו? אציין שרופאת המשפחה שלי בחופש ואין לי למי לפנות כרגע. לסבתא שלי גילו לפני שנתיים מיאלומה דרך אותה בדיקה.

בבדיקת אלקטרופורזה שמבוצעת בשאלה של חשד למיאלומה נפוצה, הממצא הלא תקין הוא עדות למקטע מונוקלונלי. בדרך כלל מצויין אם קיים ולא כתוב דבר אם לא קיים.

03/05/2019 | 11:59 | מאת: משי

תודה רבה על התגובה ,שבת שלום

מנהל פורום המטולוגיה